Kereskedési információk

Amennyiben a ConcordeTrader elérhetetlenné válik vagy technikai problémái vannak, meglévő pozícióit az alábbi telefonszámon tudja lezárni:
(+36 1) 489 22 25

Az alábbi főbb információk a teljesség igénye nélkül, a könnyebb eligazodást szolgálják, azonban a megalapozott befektetési döntéshozatal meghozatalához szükséges az üzletszabályzatban hivatkozott oldalakon elérhető információk tanulmányozása is. Az alábbiak mindezt nem helyettesítik.

 

Kockázatkezelő modul működése

Az új ConcordeTrader kockázatkezelő moduljának működése némileg eltér a régi ConcordeTrader hasonló moduljától, ezért a kereskedés megkezdésekor javasoljuk ügyfeleinknek, hogy megfelelő körültekintéssel nyissanak pozíciót.

 

Fontosabb fogalmak

Számlaérték (SZÉ): A ConcordeTrader-ben fedezetként felhasználható eszközök és pénzeszközök összesített fedezeti értéke (készpénz egyenleg + nyitott pozíciók eredménye + el nem könyvelt műveletek + zárási költség + nem margin pozíciók)

Nyitott ügyletek fedezeti igénye (FI): A nyitott tőkeáttételes pozíciók fedezeti igénye (pozíció méret * margin %)

Fedezet felhasználás: FI/SZÉ Ez a százalékos mutató tehát azt mutatja meg, hogy számlaérték hány százaléka a tőkeáttételes pozíciók letéti igénye. Minél magasabb ez a mutató, annál kritikusabb a számla fedezettsége.

Initial Margin (kezdő letét): Lakossági besorolású ügyfeleknél a rendszer pozíciónyitáskor ellenőrzi, hogy van-e annyi „Kereskedéshez Rendelkezésre álló Fedezet” (SZÉ-FI) , amennyit a nyitandó pozíció initial marginja megkíván. Csak akkor nyílik meg a pozíció, ha van elegendő fedezet a számlán. A kezdő letéti igény tipikusan magasabb, mint a fenntartási letéti igény.

 

Likvidálás menete

Főszabályként a tőkeáttételes pozíciók és a számla fedezettségének figyelése az ügyfél felelőssége a tőkeáttételes pozíciók lezárásával és/vagy pótfedezet biztosításával. A ConcordeTrader rendszer ennek támogatására a fedezet felhasználási mutató 70%, 90% értékének elérésekor email-es értesítést küld, a pozíciók likvidálása pedig 100%-os értéknél a rendszer automatikusan elvégzi. Ha az ügyfélnek több alszámlához is van ConcordeTrader hozzáférése, akkor a kereskedési rendszer az alszámlák fedezettségét külön-külön vizsgálja; azaz az egyes alszámlákon nyitott pozíciók összes fedezeti igényét (FI) osztja el az adott alszámla számlaértékének (SZÉ) összegével, és az így képzett mutató alapján történik meg a likvidálás. Azaz, az egyik alszámlákon elhelyezett CFD alapletét nem fedezi a másik alszámlán nyitott pozíciót!

 

Dokumentációk

Bizonyított szakértelem

Teljesítményünket számos hazai és nemzetközi elismerés nyugtázta. Arra azonban, hogy jó úton járunk, számunkra az igazi bizonyosság az, ha saját munkájukban sikeres ügyfeleink maradéktalanul elégedettek velünk.

  • 2019 - Az év legjobb stratégiája: Le Phuong Hai Thanh (VG)
  • 2018 - Az Év Legnagyobb Forgalmú Részvénykereskedő Cége (BÉT)
  • 2018 - Az Év Senior Privátbankára: László József (Blochamps)
  • 2017 - Az Év Legnagyobb Forgalmú Részvénykereskedő Cége (BÉT)
  • 2016 - Az év befektetési szolgáltatója (BÉT)
  • 2016 - Az Év Legnagyobb Forgalmú Részvénykereskedő Cége (BÉT)
  • 2016 - Az Év Üzletágfejlesztője: Concorde Private Banking (Blochamps
Számlanyitási lehetőség

Számlanyitási lehetőség

Számlanyitási lehetőség
Demo számlanyitás

Demo számlanyitás

Demo számlanyitás
Hagyjon üzenetet

Hagyjon üzenetet

Hagyjon üzenetet
Megszakítás