Fontos információk

Amennyiben a ConcordeTrader elérhetetlenné válik vagy technikai problémái vannak, meglévő pozícióit az alábbi telefonszámon tudja lezárni:

(+36 1) 489 22 79

Az alábbi főbb információk a teljesség igénye nélkül, a könnyebb eligazodást szolgálják, azonban a megalapozott befektetési döntéshozatal meghozatalához szükséges az üzletszabályzatban hivatkozott oldalakon elérhető információk tanulmányozása is. Az alábbiak mindezt nem helyettesítik.

Kockázatkezelő modul működése

Az új ConcordeTrader kockázatkezelő moduljának működése némileg eltér a régi ConcordeTrader hasonló moduljától, ezért a kereskedés megkezdésekor javasoljuk ügyfeleinknek, hogy megfelelő körültekintéssel nyissanak pozíciót.

Fontosabb fogalmak

Számlaérték (SZÉ): A ConcordeTrader-ben fedezetként felhasználható eszközök és pénzeszközök összesített fedezeti értéke (készpénz egyenleg + nyitott pozíciók eredménye + el nem könyvelt műveletek + zárási költség + nem margin pozíciók)

Nyitott ügyletek fedezeti igénye (FI): A nyitott tőkeáttételes pozíciók fedezeti igénye (pozíció méret * margin %)

Fedezet felhasználás (FI/SZÉ): Ez a százalékos mutató tehát azt mutatja meg, hogy számlaérték hány százaléka a tőkeáttételes pozíciók letéti igénye. Minél magasabb ez a mutató, annál kritikusabb a számla fedezettsége.

Initial Margin (kezdő letét): Lakossági besorolású ügyfeleknél a rendszer pozíciónyitáskor ellenőrzi, hogy van-e annyi „Kereskedéshez Rendelkezésre álló Fedezet” (SZÉ-FI) , amennyit a nyitandó pozíció initial marginja megkíván. Csak akkor nyílik meg a pozíció, ha van elegendő fedezet a számlán. A kezdő letéti igény tipikusan magasabb, mint a fenntartási letéti igény.

Likvidálás menete

Főszabályként a tőkeáttételes pozíciók és a számla fedezettségének figyelése az ügyfél felelőssége a tőkeáttételes pozíciók lezárásával és/vagy pótfedezet biztosításával. A ConcordeTrader rendszer ennek támogatására a fedezet felhasználási mutató 70 százalék, 90 százalék értékének elérésekor email-es értesítést küld, a pozíciók likvidálása pedig 100 százalékos értéknél a rendszer automatikusan elvégzi. Ha az ügyfélnek több alszámlához is van ConcordeTrader hozzáférése, akkor a kereskedési rendszer az alszámlák fedezettségét külön-külön vizsgálja; azaz az egyes alszámlákon nyitott pozíciók összes fedezeti igényét (FI) osztja el az adott alszámla számlaértékének (SZÉ) összegével, és az így képzett mutató alapján történik meg a likvidálás. Azaz, az egyik alszámlákon elhelyezett CFD alapletét nem fedezi a másik alszámlán nyitott pozíciót!

Dokumentációk

Te mire spekulálsz?

Hozd ki a legtöbbet befektetéseidből a Concorde szakértőinek segítségével. Olvasd minden nap a legforróbb tőkepiaci sztorikat vagy hallgasd meg aktuális podcast adásunkat!

Concordeblog

Számlanyitás

Számlanyitás

Számlanyitás
Demó kipróbálása

Demó kipróbálása

Demó kipróbálása
Hagyj üzenetet

Hagyj üzenetet

Hagyj üzenetet
Megszakítás