Kereskedési információk

 

Amennyiben a ConcordeTrader elérhetetlenné válik vagy technikai problémái vannak,
meglévő pozícióit az alábbi telefonszámon tudja lezárni:

(+36 1) 489 22 25

Az alábbi főbb információk a teljesség igénye nélkül, a könnyebb eligazodást szolgálják, azonban a megalapozott befektetési döntéshozatal meghozatalához szükséges az üzletszabályzatban hivatkozott oldalakon elérhető információk tanulmányozása is. Az alábbiak mindezt nem helyettesítik.

Kockázatkezelő modul működése

Az új ConcordeTrader kockázatkezelő moduljának működése némileg eltér a régi ConcordeTrader hasonló moduljától, ezért a kereskedés megkezdésekor javasoljuk ügyfeleinknek, hogy megfelelő körültekintéssel nyissanak pozíciót.

Fontosabb fogalmak:

Számlaérték (SZÉ): A ConcordeTrader-ben fedezetként felhasználható eszközök és pénnzeszközök összesített fedezeti értéke (készpénz egyenleg + nyitott pozíciók eredménye + el nem könyvelt műveletek + zárási költség + nem margin pozíciók)

Nyitott ügyletek fedezeti igénye (FI): A nyitott tőkeáttételes pozíciók fedezeti igénye (pozíció méret * margin %)

Fedezet felhasználás:  FI/SZÉ Ez a százalékos mutató tehát azt mutatja meg, hogy számlaérték hány százaléka a tőkeáttételes pozíciók letéti igénye. Minél magasabb ez a mutató, annál kritikusabb a számla fedezettsége.

Initial Margin (kezdő letét): Lakossági besorolású ügyfeleknél a rendszer pozíciónyitáskor ellenőrzi, hogy van-e annyi „Kereskedéshez Rendelkezésre álló Fedezet” (SZÉ-FI) , amennyit a nyitandó pozíció initial marginja megkíván. Csak akkor nyílik meg a pozíció, ha van elegendő fedezet a számlán. A kezdő letéti igény tipikusan magasabb, mint a fenntartási letéti igény.

Likvidálás menete: Főszabályként a tőkeáttételes pozíciók és a számla fedezettségének figyelése az ügyfél felelőssége a tőkeáttételes pozíciók lezárásával és/vagy pótfedezet biztosításával. A ConcordeTrader rendszer ennek támogatására a fedezet felhasználási mutató 70%, 90% értékének elérésekor email-es értesítést küld, a pozíciók likvidálása pedig 100%-os értéknél a rendszer automatikusan elvégzi. Ha az ügyfélnek több alszámlához is van ConcordeTrader hozzáférése, akkor a kereskedési rendszer az alszámlák fedezettségét külön-külön vizsgálja; azaz az egyes alszámlákon nyitott pozíciók összes fedezeti igényét (FI) osztja el az adott alszámla számlaértékének (SZÉ) összegével, és az így képzett mutató alapján történik meg a likvidálás. Azaz, az egyik alszámlákon elhelyezett CFD alapletét nem fedezi a másik alszámlán nyitott pozíciót!

Napi swap értékek lekérdezése:

 

 

Határidős termékek:

 

 

Indexek:

 

 

Részvények:

 

 

Devizák:

 

 

Amennyiben az egy devizára nyitott pozíciók névleges mérete meghaladja az 1 millió USD-t vagy annak megfelelő összegű devizát, akkor a kereskedési rendszer automatikusan növelheti a letéti (margin) igényét, tekintettel a likvidálási kockázatra. Kérjük nagyobb pozíció felvétele előtt érdeklődjön a letéti igényekről.

További fontos kereskedési információk:

A Concorde online kereskedési rendszerével kapcsolatos további fontos kereskedési információk az alábbi linken érhetőek el.

A ConcordeTrader rendszer beszállítója és CFD kiíró partnere a SaxoBank A/S, a rendszer működéséről és a kereskedés feltételeiről további fontos információkat ezen a linken talál.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a rendszerben azonos instrumentumra ellentétes irányban napon túl nyitva tartott pozíciók esetén a rendszer mindkét pozícióra számol finanszírozási költséget, a nyitva tartott pozíciók nem nettózzák ki egymást.

A ConcordeTrader gyorskereskedési jegyének működéséről az alábbi linken talál információt:
Gyorskereskedési jegy